Apreciază:
Rating: (0)
Postat: acum 5 luni Bucureşti, RO 3

Olimpiada Internațională de Matematică

Prezentare

DESCRIERE

Olimpiada Internațională de Matematică (OIM) este o competiție anuală de matematică la care participă elevi din diferite țări.

Prima și a doua olimpiadă internațională de matematică s-au desfășurat în România în 1959, datorită eforturilor creative, conceptuale și organizatorice a Societății de Științe Matematice din România, condusă de academicianul Nicolae-Victor Teodorescu, când au participat șapte țări din Europa de Est (Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, RDG, România, Ungaria și URSS). De atunci a avut loc în fiecare an cu excepția anului 1980. Numărul de țări participante a crescut treptat, iar în prezent peste 90 de țări din 5 continente participă la Olimpiada Internațională de Matematică.

Ulterior, România a mai organizat alte trei Olimpiade Intenaționale, a unsprezecea, în 1969, la București (OIM 1969), a douăzecea, în 1978, la București (OIM 1978) și a patruzecea, în 1999, la București (OIM 1999). În total, România a organizat cinci Olimpiade Internaționale de matematică, mai multe decât oricare altă țară.

DETALII

Sfaturi de siguranță Asigură-te că vinzi și cumperi în siguranță produsele și serviciile publicate de utilizatori pe platformă. Nu oferi date personale bancare cum ar fi cele de pe cardurile de debit/credit. Analizează cu atenție orice link primit și încearcă să te protejezi corespunzător.
Mai multe despre ... eduKat Press Anunțuri create de către platforma noastră, poate utile pentru dvs. Publică de 5+ luni


Recenzii (0)

Nu au fost încă adăugate comentarii
Toate categoriile
 
Împreună pentru România educată - edukat.ro

Împreună pentru România educată!

Copyright © 2021-2022 Infobits Academy. Toate drepturile rezervate.

epayments | euplatesc.ro

Anunțuri de mica publicitate
Adaugă acum gratuit anunțul tău! Vinzi. Cumperi. Oferi servicii.
anunțuri, publicitate, cursuri, academii, meditații, cărți, articole, evenimente, grupuri, concursuri, clipuri youtube, platforme, joburi, anticariat, România, educată și mai multe.